Betaalde enquêtes Nederland

Geld verdienen met vragenlijsten Nederland

Hier vind je een overzicht van bedrijven die jou betalen voor het invullen van vragenlijsten. Deze bedrijven zijn op zoek naar mensen uit Nederland. Woon je in België? Ga dan naar het onderdeel België.

Na aanmelding ontvang je uitnodigingen voor vragenlijsten in je mailbox. Hierin staat het onderwerp van de vragenlijst vermeld en de vergoeding. Je mag per onderzoek zelf bepalen of je meedoet of niet. Je bent niets verplicht en kunt je op elk moment weer afmelden als je geen vragenlijsten meer wilt ontvangen.

Inschrijven

Het aanmelden bij deze bedrijven is gratis en je kunt meteen beginnen. Hieronder vind je een lijst met betrouwbare bedrijven. Door op de blauwe “Inschrijven”-knop te klikken kom je automatisch op het inschrijfformulier terecht.

Het is toegestaan om je bij meerdere bedrijven tegelijk in te schrijven. Neem daarom even de tijd om je bij alle bedrijven in de lijst aan te melden.

Dit is echt de moeite waard, want hiermee verdien je gemiddeld elke maand ruim € 100,- extra!


Eten proeven voor geld

Kun je geld verdienen met eten proeven? Jazeker! Je kunt betaald chips proeven. Of chocola. En je kunt zelfs betaald krijgen voor het online bestellen van eten. Of voor het uit eten gaan in een restaurant.

Hou je van lekker eten? Lees dan snel verder, want in dit artikel nemen we je mee in de wereld van geld verdienen met eten.

Smaakpanel

Voedselbedrijven, zoals fabrikanten van snacks en drankjes, zetten vaak een smaakpanel in om nieuwe producten te proeven en te beoordelen.

Je kunt je aanmelden bij deze bedrijven om deel te nemen aan smaaktesten en jouw mening te geven over de smaak, textuur en wat je verder van het product vindt.

Denk aan producten als:

 • chocolade
 • wijn
 • snacks
 • frisdrank
 • energierepen
 • koekjes
 • chips

Bekende onderzoeksbureaus waar je geld kunt verdienen met het proeven van eten zijn Essensor (in Wageningen, Utrecht en Vlaardingen) en Het Smaakhuis van Normec Sensory (in Amstelveen, Alkmaar en Den Bosch).

Woon je niet in de buurt en proef je liever thuis? Dan kun je je ook aanmelden bij online platforms die dit soort proeverijen organiseren.

Mukbang – Betaald krijgen om te eten voor de webcam

Mukbang is een trend die ontstaan is in Zuid-Korea en bestaat uit het eten van grote hoeveelheden voedsel voor het oog van de camera. Het woord mukbang betekent letterlijk vertaald eet-uitzending.

Ja je leest het goed. Mensen zitten dus heerlijk te eten terwijl ze zichzelf opnemen via de webcam. Deze video’s worden op YouTube geplaatst en soms ook live gestreamd. Overigens is er op Twitch zelfs een speciale categorie voor aangemaakt: Social Eating.

Tijdens een Mukbang-video worden vaak grote porties eten naar binnen gewerkt. Een Mukbang-video kan dus lang duren. Vaak doet degene die eet ook verslag van zijn of haar dag of gedachtenspinsels. Soms zijn het ook twee of meer personen die samen eten en praten.

Er zijn ook mukbang-video’s waarin er alleen maar wordt gegeten, zonder gesproken woord. Hierbij draait het vooral om de geluiden van het bereiden en het opeten zelf.

Als je eenmaal een goed lopend YouTube kanaal hebt met Mukbang video’s dan is dit de ideale manier van geld verdienen. Je krijgt maandelijks betaald door Google terwijl je doet wat je leuk vindt!

Foodblogger worden

Als je graag je mening deelt over eten en een groot online publiek wilt bereiken, kan het starten van een foodblog een goede optie zijn.

Je kunt experimenteren met recepten en deze met je lezers delen. Ook kun je tips geven over het bereiden van recepten. Daarnaast kun je eetgelegenheden bespreken.

Als je dit serieus aanpakt dan kun je een trouwe groep volgers aantrekken. Je kunt vervolgens geld verdienen met advertenties of aan samenwerkingen met merken.

Culinaire tourgids

Ben je goed op de hoogte van de eetcultuur in jouw stad of regio? Dan kun je overwegen om culinaire tours te organiseren. Als culinaire tourgids neem je toeristen mee naar lokale eetgelegenheden om hen te laten kennismaken met de culinaire hoogstandjes van jouw stad.

Kan hier: https://www.withlocals.com/become-a-host/

Mysteryshopper voor restaurants

Als mysteryshopper krijg je betaald om als gewone klant naar een winkel, restaurant of hotel te gaan. Je beoordeelt dan de service en de kwaliteit van het restaurant.

Je krijgt van tevoren instructies waar je op moet letten en welke vragen jij moet stellen. Na afloop van je bezoek vul je een korte vragenlijst in.

Het bedrijf kan met deze informatie de klantervaring verbeteren. En jij krijgt gratis eten. Win-win!

Geld terug als je online eten koopt

Schrijf je gratis in bij Euroclix en krijg (een deel van) je geld terug als je online eten koopt. Bijvoorbeeld bij Thuisbezorgd, diverse supermarkten, koek- en snoepwinkels en ook op gezonde producten.

Daarnaast kun je bij Euroclix geld verdienen met het lezen van e-mails en het invullen van online vragenlijsten.

En het grootste pluspunt: je wordt binnen 3 werkdagen uitbetaald.

Inschrijven is gratis en je kunt direct beginnen. Inschrijven kan hier.

Meedoen aan een eetwedstrijd

Een minder voor de hand liggende methode om geld te verdienen met eten is het meedoen aan een eetwedstrijd.

Bij een eetwedstrijd gaat het erom dat je probeert om zoveel mogelijk te eten binnen een van tevoren vastgestelde tijd. Hierbij gaat het vaak om voedingsmiddelen die flink vullen, zoals pizza’s, frikandellen of oliebollen.

Eetwedstrijden worden vaak georganiseerd tijdens lokale evenementen. Je kunt er prijzen mee winnen, waaronder ook geldprijzen.

Het is een bijzondere manier van geld verdienen met het proeven van eten. Ook is het niet zonder risico. Wanneer je grote hoeveelheden voedsel te snel tot je neemt dan kan dat leiden tot spijsverteringsproblemen.

De meeste eetwedstrijden zijn vooral als vermaak bedoeld. Als je wint doe je het vooral voor de plaatselijke roem. De eventuele geldprijzen zijn niet hoog.

Als je dus serieus geld wilt verdienen met eten dan kun je beter één van de andere methoden uit deze lijst kiezen. Toch wilden we deze methode voor de volledigheid ook noemen.

Hoeveel geld verdien je met het proeven van eten?

Gemiddeld genomen verdien je zo’n €12 tot €20 per uur met het testen van eten.

GFK panel

GfK

Doe mee aan onze onderzoeken en spaar voor leuke beloningen!

GfK staat voor ‘Growth from Knowledge’. Jouw mening is daarom punten waard! Bij het GfK Panel ontvang je voor elke deelname aan onderzoeken een vergoeding in punten. Deze punten kun je inwisselen voor cadeaubonnen van (onder andere) Bol, Wehkamp en HEMA.

Het aantal punten dat je ontvangt hangt af van het onderzoek waaraan je deelneemt. Telkens wanneer je 2.000 punten gespaard hebt kun je deze inwisselen voor een bon t.w.v. 10,-.

Je kunt op de volgende manieren (naar keuze) punten verdienen:

 • Deelnemen aan enquêtes
 • Scannen van je dagelijkse boodschappen
 • Installeren van een app om je internetgebruik te meten
 • …en nog veel meer

Er is dus voor ieder wat wils! Je wordt van tevoren uitgenodigd voor deze onderzoeken en je bepaalt zelf of je mee wilt doen of niet.

Je ontvangt een aantal malen per maand een uitnodiging. We willen graag dat deze uitnodigingen bij jouw profiel passen (leeftijd, geslacht, gezinssituatie, etc.) dus daarom vragen wij jou na aanmelding om een profielvragenlijst in te vullen. Na het invullen van de profielvragenlijst zul je uitnodigingen kunnen ontvangen waarmee je punten kunt verdienen.

Schrijf je nu in en begin direct met verdienen.

Gratis inschrijven

Euroclix

Euroclix

EuroClix is het grootste internet spaarprogramma in Nederland met inmiddels ruim 250.000 actieve leden.

Schrijf je in bij EuroClix en spaar punten (Clix) door mails te lezen of door mee te doen aan online onderzoek.

Deze punten (Clix) zijn in te wisselen voor euro’s. Inschrijven is gratis. Sterker nog: je verdient er gelijk je eerste 150 Clix (€ 1,50) mee.

Euroclix staat bekend om haar snelle uitbetaling (binnen enkele werkdagen).

Gratis inschrijven

Toluna Test & Vote

Toluna

Bij Toluna krijg je betaald om producten te testen. Gratis en vanuit je eigen huis!

Na aanmelding krijg je gratis producten thuisgestuurd. Hierover dien je een aantal vragen te beantwoorden.

Je krijgt betaald per ingevulde vragenlijst. Hierbij kun je kiezen uit de volgende beloningen:

 • Geld
 • Cadeaubonnen
 • Loten

Inschrijven bij Toluna is gratis en je kunt per direct beginnen.

Gratis inschrijven

LifePoints

LifePoints

Bij LifePoints kun je beloningen ontvangen voor het invullen van vragenlijsten.

Deze vragenlijsten kunnen over allerlei verschillende onderwerpen gaan.

Bijvoorbeeld over…

 • je levensstijl
 • je favoriete auto- of kledingmerk
 • welke producten je gebruikt
 • nieuwe reclamespotjes
 • wat je van bepaalde televisieprogramma’s vindt
 • en nog veel meer

LifePoints wil ervoor zorgen dat je vragenlijsten ontvangt over onderwerpen die jij interessant vindt. Daarom dien je vooraf een paar vragen over je interesses te beantwoorden.

Je krijgt een beloning voor elke vragenlijst die je invult. De hoogte van de beloning hangt af van de lengte van de vragenlijst.

Hoe langer de enquete duurt, hoe hoger de beloning die je ervoor krijgt.

Gratis inschrijven

WaardevolleMening

Bij WaardevolleMening kun je tot wel € 7,- verdienen voor elke enquete die je invult.

Direct aan de slag? Zo werkt het:

 1. Gratis aanmelden en je basisgegevens invullen
 2. Je ontvangt vragenlijsten die je kunt invullen
 3. Per ingevulde vragenlijst verdien je tot € 7,-

Daarnaast kun je ook nog cadeaukaarten verdienen van Bol.com, Zalando, VVV-cadeaubonnen en nog veel meer.

Direct beginnen met verdienen? Vul je basisgegevens in en je kunt meteen aan de slag!

Gratis inschrijven

MetroOpinion Nederland

Werk vanuit huis en verdien tot € 5,- per ingevulde enquête!

MetroOpinion is op zoek naar mensen die graag geld willen bijverdienen met het invullen van vragenlijsten.

Je kunt meedoen waar en wanneer je maar wilt. Op je laptop of smartphone, thuis aan de keukentafel of vanuit de bus of trein.

Per ingevulde vragenlijst ontvang je een vergoeding. Zodra je het minimum van €10,- bereikt hebt kun je je laten uitbetalen met één klik.

Lijkt je dit leuk? Meld je dan aan en je kunt binnen 30 seconden al beginnen.

Gratis inschrijven

Opinieland

Bij OpinieLand kun je geld verdienen in je vrije tijd!

Na je inschrijving kun je direct starten met punten verdienen door vragenlijsten in te vullen.

Deze punten kun je inwisselen voor waardebonnen die je kunt besteden bij verschillende bekende grote winkels. Ook kun je je punten inwisselen voor geld.

Inschrijven bij OpinieLand is gratis en je kunt vandaag nog beginnen met geld verdienen.

Opinieland leden hebben vorig jaar voor meer dan €650.000,- aan beloningen ontvangen!

Gratis inschrijven

I-Say

I Say

Vul vragenlijsten in over diverse onderwerpen en verdien punten. Deze punten kun je inwisselen voor cadeaus. Het aantal punten dat je per onderzoek kunt verdienen hangt af van de lengte van de vragenlijst. Hoe langer de vragenlijst, hoe meer punten je verdient.

Van tevoren zie je precies hoeveel punten elke vragenlijst waard is.

Meld je gratis aan en begin zo snel mogelijk met verdienen!

Gratis inschrijven