Is geld verdienen met enquetes betrouwbaar?

Het lijkt de ideale manier van geld verdienen: lekker vanuit huis wat vragenlijsten invullen en betaald krijgen. Maar is geld verdienen met enquêtes wel betrouwbaar? Wij zochten het voor je uit.

Geld verdienen met enquêtes is betrouwbaar als aan een aantal voorwaarden is voldaan:

  • Deelname aan de enquêtes is gratis
  • Het bedrijf wat de enquêtes aanbiedt heeft een goede reputatie (je gegevens zijn veilig)
  • Er worden realistische verdiensten beloofd (dus geen duizenden euro’s per maand)

Wij hebben voor jou een handige lijst gemaakt van betrouwbare enquête-aanbieders in Nederland en België, die jou betalen per ingevulde enquête. 

Deze lijst vind je verderop in het artikel. Hieronder gaan we eerst nog even in op de voorwaarden die we hebben gehanteerd bij het samenstellen van de lijst.

Deelname aan de enquêtes is gratis

Bedrijven willen graag zoveel mogelijk ingevulde vragenlijsten hebben. Jouw antwoorden zijn ontzettend waardevol, want die kunnen ze gebruiken om hun producten te verbeteren en aan te passen aan jouw wensen.

Ze zouden dus wel gek zijn om mensen eerst om geld te vragen. Dan doet er toch niemand meer mee aan het invullen van vragenlijsten?

Als je geld moet betalen om aan thuiswerk te komen dan klopt er iets niet. Je betaalt toch ook geen geld aan een uitzendbureau om aan werk te komen? Als je geld wilt verdienen dan is het raar om daar eerst geld voor te moeten betalen.

Geld verdienen met enquêtes is veilig als je inschrijving gratis is.

Bedrijven met een goede reputatie

Enkele jaren geleden waren er honderden bedrijven waarbij je zogenaamd geld kon verdienen en flinke prijzen kon winnen met het invullen van enquêtes. Deze enquêtes bleken eigenlijk alleen maar gebruikt te worden voor het verzamelen en verkopen van adresgegevens. De beloofde prijzen werden nooit uitgekeerd.

Inmiddels is de wetgeving aangescherpt en mogen bedrijven niet meer op deze manier adresgegevens verzamelen en zeker niet doorverkopen.

Op onze lijst vind je dus enkel bedrijven met een goede reputatie.

Realistische verdiensten

Vragenlijsten invullen is een leuke manier om geld bij te verdienen. Je kunt het vanuit huis doen of vanaf elke andere plek die je maar wilt. Je kunt er alleen geen fulltime inkomen mee verdienen.

Waarom niet? Een bedrijf heeft niet oneindig veel vragenlijsten. Meestal laten ze één of hooguit twee producten tegelijkertijd testen. Aan de hand van de antwoorden op de vragenlijsten gaan ze de producten aanpassen. Soms worden ze nog een tweede ronde getest, maar hierbij kiezen ze vaak voor mensen die de producten nog niet eerder hebben gezien.

Soms zijn vragenlijsten erg lang om in te vullen. In die gevallen verdien je ook meer, soms zelfs tot 50 euro per vragenlijst. Maar dan houdt het ook wel op.

Het is dus helaas niet mogelijk om 8 uur per dag, 40 uur per week vanuit huis producten te testen en vragenlijsten in te vullen. Een fulltime inkomen van 1000-2000 euro per maand of nog meer is dus, helaas, niet mogelijk. Zie je een advertentie waarin zulke hoge bedragen als vergoeding worden geboden, dan kun je er eigenlijk al meteen van uitgaan dat er iets niet klopt.

Lijkt het werk je leuk en wil je toch meer geld verdienen? Schrijf je dan in bij meerdere bedrijven tegelijkertijd. Op die manier krijg je meer uitnodigingen voor vragenlijsten en kun je dus ook meer verdienen.

Wij hebben twee handige lijsten voor je samengesteld. Eentje met bedrijven die mensen zoeken in België en een lijst van aanbieders die mensen zoeken in Nederland.

Klik op de naam van je land om de lijst te bekijken: