Eten proeven voor geld

Kun je geld verdienen met eten proeven? Jazeker! Je kunt betaald chips proeven. Of chocola. En je kunt zelfs betaald krijgen voor het online bestellen van eten. Of voor het uit eten gaan in een restaurant.

Hou je van lekker eten? Lees dan snel verder, want in dit artikel nemen we je mee in de wereld van geld verdienen met eten.

Smaakpanel

Voedselbedrijven, zoals fabrikanten van snacks en drankjes, zetten vaak een smaakpanel in om nieuwe producten te proeven en te beoordelen.

Je kunt je aanmelden bij deze bedrijven om deel te nemen aan smaaktesten en jouw mening te geven over de smaak, textuur en wat je verder van het product vindt.

Denk aan producten als:

  • chocolade
  • wijn
  • snacks
  • frisdrank
  • energierepen
  • koekjes
  • chips

Bekende onderzoeksbureaus waar je geld kunt verdienen met het proeven van eten zijn Essensor (in Wageningen, Utrecht en Vlaardingen) en Het Smaakhuis van Normec Sensory (in Amstelveen, Alkmaar en Den Bosch).

Woon je niet in de buurt en proef je liever thuis? Dan kun je je ook aanmelden bij online platforms die dit soort proeverijen organiseren.

Mukbang – Betaald krijgen om te eten voor de webcam

Mukbang is een trend die ontstaan is in Zuid-Korea en bestaat uit het eten van grote hoeveelheden voedsel voor het oog van de camera. Het woord mukbang betekent letterlijk vertaald eet-uitzending.

Ja je leest het goed. Mensen zitten dus heerlijk te eten terwijl ze zichzelf opnemen via de webcam. Deze video’s worden op YouTube geplaatst en soms ook live gestreamd. Overigens is er op Twitch zelfs een speciale categorie voor aangemaakt: Social Eating.

Tijdens een Mukbang-video worden vaak grote porties eten naar binnen gewerkt. Een Mukbang-video kan dus lang duren. Vaak doet degene die eet ook verslag van zijn of haar dag of gedachtenspinsels. Soms zijn het ook twee of meer personen die samen eten en praten.

Er zijn ook mukbang-video’s waarin er alleen maar wordt gegeten, zonder gesproken woord. Hierbij draait het vooral om de geluiden van het bereiden en het opeten zelf.

Als je eenmaal een goed lopend YouTube kanaal hebt met Mukbang video’s dan is dit de ideale manier van geld verdienen. Je krijgt maandelijks betaald door Google terwijl je doet wat je leuk vindt!

Foodblogger worden

Als je graag je mening deelt over eten en een groot online publiek wilt bereiken, kan het starten van een foodblog een goede optie zijn.

Je kunt experimenteren met recepten en deze met je lezers delen. Ook kun je tips geven over het bereiden van recepten. Daarnaast kun je eetgelegenheden bespreken.

Als je dit serieus aanpakt dan kun je een trouwe groep volgers aantrekken. Je kunt vervolgens geld verdienen met advertenties of aan samenwerkingen met merken.

Culinaire tourgids

Ben je goed op de hoogte van de eetcultuur in jouw stad of regio? Dan kun je overwegen om culinaire tours te organiseren. Als culinaire tourgids neem je toeristen mee naar lokale eetgelegenheden om hen te laten kennismaken met de culinaire hoogstandjes van jouw stad.

Kan hier: https://www.withlocals.com/become-a-host/

Mysteryshopper voor restaurants

Als mysteryshopper krijg je betaald om als gewone klant naar een winkel, restaurant of hotel te gaan. Je beoordeelt dan de service en de kwaliteit van het restaurant.

Je krijgt van tevoren instructies waar je op moet letten en welke vragen jij moet stellen. Na afloop van je bezoek vul je een korte vragenlijst in.

Het bedrijf kan met deze informatie de klantervaring verbeteren. En jij krijgt gratis eten. Win-win!

Geld terug als je online eten koopt

Schrijf je gratis in bij Euroclix en krijg (een deel van) je geld terug als je online eten koopt. Bijvoorbeeld bij Thuisbezorgd, diverse supermarkten, koek- en snoepwinkels en ook op gezonde producten.

Daarnaast kun je bij Euroclix geld verdienen met het lezen van e-mails en het invullen van online vragenlijsten.

En het grootste pluspunt: je wordt binnen 3 werkdagen uitbetaald.

Inschrijven is gratis en je kunt direct beginnen. Inschrijven kan hier.

Meedoen aan een eetwedstrijd

Een minder voor de hand liggende methode om geld te verdienen met eten is het meedoen aan een eetwedstrijd.

Bij een eetwedstrijd gaat het erom dat je probeert om zoveel mogelijk te eten binnen een van tevoren vastgestelde tijd. Hierbij gaat het vaak om voedingsmiddelen die flink vullen, zoals pizza’s, frikandellen of oliebollen.

Eetwedstrijden worden vaak georganiseerd tijdens lokale evenementen. Je kunt er prijzen mee winnen, waaronder ook geldprijzen.

Het is een bijzondere manier van geld verdienen met het proeven van eten. Ook is het niet zonder risico. Wanneer je grote hoeveelheden voedsel te snel tot je neemt dan kan dat leiden tot spijsverteringsproblemen.

De meeste eetwedstrijden zijn vooral als vermaak bedoeld. Als je wint doe je het vooral voor de plaatselijke roem. De eventuele geldprijzen zijn niet hoog.

Als je dus serieus geld wilt verdienen met eten dan kun je beter één van de andere methoden uit deze lijst kiezen. Toch wilden we deze methode voor de volledigheid ook noemen.

Hoeveel geld verdien je met het proeven van eten?

Gemiddeld genomen verdien je zo’n €12 tot €20 per uur met het testen van eten.