Amazon producten testen en geld verdienen

Wil je graag gratis producten van Amazon ontvangen en geld verdienen met het testen ervan? In dit artikel beschrijven we 3 methoden.

Met de laatste methode (Nummer 3) kun je echt een fulltime inkomen verdienen met het testen van producten voor Amazon, zeker als je het combineert met het testen voor andere bedrijven zoals Bol.com.

1. Amazon Vine programma

De meest bekende manier om gratis Amazon testproducten te ontvangen is via Amazon Vine. Amazon Vine is een programma van Amazon waar je alleen aan mee kunt doen als je daarvoor wordt uitgenodigd (door Amazon zelf). 

De mensen die een uitnodiging voor het Amazon Vine-programma ontvangen hebben worden ook wel Vine Voices genoemd. Zij ontvangen gratis Amazon producten en moeten in ruil daarvoor een review schrijven

Deze reviews worden tussen de normale recensies geplaatst van betalende klanten. In het kader van de transparantie staat er wel de aanduiding Vine Voice bij de review. 

Voordeel: het is een leuke manier van gratis producten testen

Nadeel: je hebt er zelf geen enkele invloed op om uitgenodigd te worden als Amazon producttester. Het is een kwestie van geluk.

2. Amazon Review Trading

Een andere manier om geld te verdienen met het schrijven van reviews voor Amazon is door je aan te melden bij zogenaamde (Engelstalige) Review Trading Platforms

Via deze platforms kun je gratis producten of kortingscodes ontvangen in ruil voor het schrijven van een recensie. Sommige verkopers op Amazon gebruiken deze platforms om beoordelingen voor producten te krijgen voordat hun product daadwerkelijk op de markt komt. 

Bekende platforms waar dit mogelijk is zijn Vipon en Snagshout.

Voordeel: gratis Amazon-producten ontvangen

Nadeel: Engelstalig en weinig opdrachten 

3. Amazon producten testen en geld verdienen als affiliate

Naast Amazon Vine en review trader sites is er nog een derde manier om Amazon producten te testen én geld te verdienen. En dat is door actief te worden als Amazon affiliate.

Als Amazon affiliate promoot je producten van Amazon op je eigen website of op je social media accounts. Je ontvangt een vergoeding voor elk item dat je verkoopt via jouw affiliate link. 

Zo kun je bijvoorbeeld een review schrijven (of een video maken) over een product dat op Amazon te koop is. En iedereen die via jouw linkje iets bestelt zorgt ervoor dat jij geld verdient. 

Dit proces heet affiliate marketing. Je kunt er enkele euro’s per maand mee verdienen, maar er zijn ook mensen die hier een fulltime inkomen mee verdienen. Eén daarvan is Jacko en in deze video kun je zien hoe hij dat doet.

Voordeel: Je kiest zelf welke producten je test. Hoge verdiensten mogelijk

Nadeel: Je moet zelf uitzoeken hoe het werkt. Het volgen van een korte cursus die de basis uitlegt kan handig zijn, dan kun je meteen aan de slag!

Eerlijke reviews schrijven

Het is goed om te weten dat het testen van producten voor Amazon geen garantie geeft op een inkomen. Het kan wel een leuke manier zijn om Amazon producten gratis of met korting te ontvangen en een extraatje te verdienen met het schrijven van recensies. 

Wees daarbij altijd eerlijk in de teksten van je recensies. Andere mensen vertrouwen namelijk op jouw oordeel bij het maken van financiële beslissingen.